Kryddig indonesisk gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 6 timmar 20 minuter

Stark!

Ingredienser

  • Ca 500 g strimlat griskött av bog, karré eller skinka
  • Marinad
  • ½ dl soja
  • 2 dl cider
  • 1 hackad gul lök
  • 1½ tsk curry
  • ½ tsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek (kan uteslutas)
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Lägg det strimlade köttet i en skål. Blanda samman marinaden och häll den över köttet. Ställ skålen i kylen och låt det dra i ca 6 h.
    2. Lägg över allt i en gryta. Strö över vetemjölet och rör om. Sjud under lock på svag värme 15-20 min.
    3. Smaka av om det behövs mer kryddor.
    4. Servera med kokt ris och chutney.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben