Kryddig indonesisk gryta
Serverar:
4 portioner
Tid:
6 timmar 20 minuter
Stark!
Ingredienser
Ca 500 g strimlat griskött av bog, karré eller skinka
Marinad
½ dl soja
2 dl cider
1 hackad gul lök
1½ tsk curry
½ tsk ingefära
1 tsk sambal oelek (kan uteslutas)
2 krossade vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
1 msk vetemjöl
Instruktioner
Lägg det strimlade köttet i en skål. Blanda samman marinaden och häll den över köttet. Ställ skålen i kylen och låt det dra i ca 6 h.
Lägg över allt i en gryta. Strö över vetemjölet och rör om. Sjud under lock på svag värme 15-20 min.
Smaka av om det behövs mer kryddor.
Servera med kokt ris och chutney.
Liknande recept
Afrikansk kryddig gryta
4
20 min
4
2
Stifado (kryddig grekisk gryta)
4.8
1 h
4
2
Freddes kryddiga kycklingfilé med mustig färsk vitlökspasta
4.3
2
4
Kyckling gryta m tomat och oliver
30 min
2
Kryddig Fisksoppa
4.2
4
9
MEXI GRYTA / Räkor
3
4
1
KRYDDIGA JULBRÖD
3.4
1 h 20 min
2
11
Kryddig köttgryta
5
4
1
Gryta med fläskkött och mango chutney
4.4
4
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!