Kryddiga hamburgare med grönsaker, potatis och matyoghurt

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

För alla? Mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin. Laktosfri: välj laktosfritt matfett. Glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

  • 600 g ekologisk nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rosmarin
  • 2 msk matfett
  • 1 ekologisk rödlök
  • 1/4 ekologisk gurka
  • 2 ekologiska tomater
  • 1 ekologisk avokado
  • 4 skivor grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250ºC.
    2. Blanda nötfärsen med salt, peppar, dijonsenap och rosmarin. Forma 4 biffar. Stek dem i matfettet i en het stekpanna, 3-4 minuter på varje sida.
    3. Skala rödlök och gurka. Finhacka löken. Skölj tomaterna. Kärna ur gurkan och skär den och tomaterna i tärningar. Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur och tärna avokadon. Rosta brödet. Lägg biffarna på brödet.
    4. Servera hamburgaren med grönsakerna, klyftpotatis och matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben