Kryddoftande sojakyckling

Ett alternativ till butikens färdiggrillade kyckling. Vill du inte stycka kycklingen själv finns olika delar färska eller i frysen styckade och klara.

Ingredienser

  • 1 kyckling, drygt 1 kg
  • Salt
  • Peppar
  • Sky
  • ½ dl vitt vin, torrt
  • 1/4 dl kinesisk soja
  • ½ dl hönsbuljong
  • 1/4 dl matolja
  • 1 tsk ingefära
  • ½ tsk oregano
  • 2 tsk brun farin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Tina kycklingen om den är fryst. Dela den i portionsbitar.
    3. Tag fram en ugnsform.
    4. Krydda kycklingdelarna lätt med salt och peppar och lägg dem i formen.
    5. Blanda alla ingredienserna till skyn och slå den över.
    6. Ställ formen mitt i ugnen och låt den steka 35-40 min.
    7. Ös den med jämna mellanrum med skyn.
    8. Servera med en god sallad och t ex inlagd gurka. Kokt ris eller potatis är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben