Kryddstark biffgryta

Serverar: 6 portioner

Den här kryddiga köttgrytan blir garanterat en lyckoträff. Kött och grönsaker får sjuda färdigt i en läckert kryddad sås.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar
  • 500 g potatis
  • ½ dl olivolja
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt
  • ½ msk ingefära, finhackad, färsk
  • 1 msk mald spiskummin
  • ½ tsk paprikakrydda
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk koriander, mald
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk mixed spices (kryddpeppar, kanel, kryddnejlika, muskotnöt och muskotblomma)
  • 1 tsk fyra kryddor
  • ½ dl riven kokos
  • 6 dl tomatpuré
  • 2½ dl köttbuljong
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl persilja, finhackad
  • Instruktioner

    1. Skala, skölj och tärna potatisen. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Tillsätt grytbitar och potatis och låt köttet brynas runt om i 2-3 minuter.
    2. Skala och tärna löken grovt och låt den fräsa med i ytterligare 2 minuter. Skölj och finhacka vitlöksklyftorna. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och chili samt spiskummin, paprika, gurkmeja, koriander, garam masala, mixed spices och fyra kryddor. Fräs ytterligare ett par minuter så att kryddsmaken mognar.
    3. Tillsätt kokos, tomatpuré, buljong och vin. Lägg på locket, låt koka upp, sänk värmen. Låt det sjuda långsamt i 1 timma tills köttet är mört och såsen har tjocknat.
    4. Rör ner hackad persilja. Servera gärna med naanbröd. Yoghurt och gurka är goda tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben