Kryddstark köttfärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Vi gillar den verkligen!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 2 msk margarin
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl chilisås
  • ½ tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ msk chilipulver
  • 1½-2 dl riven ost
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ in formen i kylen i en halvtimme.
    2. Förgrädda pajskalet i 225* 10-12 min.
    3. Skala och hacka löken, fräs den i lite margarin Lägg i köttfärsen och fräs den torr och smulig Pressa ner vitlök, tillsätt chilisås och samtliga kryddor. Låt färsen puttra några minuter och smaka sen av. Köttfärsröran ska vara ganska kryddstark.
    4. Bred ut köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och blanda ner den rivna osten. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och salt. Slå äggstanningen över pajen och grädda i 200 * ca 20 min.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben