Kryddyoughurt pannacotta

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Klassiska julsmaker och uppfriskande i samma glas.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 liten bit stjärnanis
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl medelhavsyoghurt
  • Lag
  • 3 dl röd Blossa lättglögg
  • 3 msk strösocker
  • ca 3/4 dl lingon
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis och urskrapade vaniljfrön i en kastrull. Ta från värmen och låt det dra 5 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila gräddblandningen i en bunke. Rör ihop gräddblandning och medelhavsyoghurt.
    2. Häll upp i 10 små glas. Ställ i kyl minst 3 tim. Koka glögg och socker i en kastrull ca 20 min. Blanda i lingonen och låt lagen svalna.
    3. Fördela lingonen på pannacottorna och häll på lite lag.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben