Klassiska julsmaker och uppfriskande i samma glas.
Ingredienser
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 kanelstång
1 liten bit stjärnanis
1/2 vaniljstång
2 gelatinblad
3 dl medelhavsyoghurt
Lag
3 dl röd Blossa lättglögg
3 msk strösocker
ca 3/4 dl lingon
Instruktioner
Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis och urskrapade vaniljfrön i en kastrull. Ta från värmen och låt det dra 5 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila gräddblandningen i en bunke. Rör ihop gräddblandning och medelhavsyoghurt.
Häll upp i 10 små glas. Ställ i kyl minst 3 tim. Koka glögg och socker i en kastrull ca 20 min. Blanda i lingonen och låt lagen svalna.
Fördela lingonen på pannacottorna och häll på lite lag.