Kummel med fransk remoulad
Servera gärna kummeln med färska grönsaksstavar att doppa i såsen för att få en balanserad måltid. I det här receptet serveras fisken kall, men man kan lika väl äta den varm.
Ingredienser
500 g kummelfilé eller filé av annan vit fisk
Salt
Vitpeppar
1 rå äggula
1 hårdkokt ägg
½ msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
2 ½ msk rapsolja
2 ½ msk olivolja
5 msk lätt crème fraiche
2 msk finhackad slätbladig persilja
2 msk finhackade cornichoner
1 msk kapris
1 citron, skuren i klyftor
Instruktioner
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tillsätt kummelfilén, sänk värmen och låt sjuda svagt 10 minuter. Ta upp den på hushållspapper och låt svalna helt.
- Vispa äggulan, vinäger, senap, en nypa salt och peppar cirka 1 minut. Tillsätt oljorna, lite i taget, i en fin stråla. Vispa under tiden till en fast majonnäs. Blanda ner crème fraiche.
- Skala det hårdkokta ägget och finhacka det. Blanda ner hårdkokt ägg, persilja och cornichoner i majonnäsen.
- Dela fiskfilén i fyra lika stora bitar och lägg upp på tallrikar. Portionera upp hälften av remouladsåsen ovanpå, garnera med citronklyftor och servera med resten av såsen bredvid.
Liknande recept
Kommentarer (0)