Kummel med fransk remoulad

Serverar: 4 portioner

Servera gärna kummeln med färska grönsaksstavar att doppa i såsen för att få en balanserad måltid. I det här receptet serveras fisken kall, men man kan lika väl äta den varm.

Ingredienser

  • 500 g kummelfilé eller filé av annan vit fisk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 rå äggula
  • 1 hårdkokt ägg
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 ½ msk rapsolja
  • 2 ½ msk olivolja
  • 5 msk lätt crème fraiche
  • 2 msk finhackad slätbladig persilja
  • 2 msk finhackade cornichoner
  • 1 msk kapris
  • 1 citron, skuren i klyftor
  • Instruktioner

    1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och tillsätt kummelfilén, sänk värmen och låt sjuda svagt 10 minuter. Ta upp den på hushållspapper och låt svalna helt.
    2. Vispa äggulan, vinäger, senap, en nypa salt och peppar cirka 1 minut. Tillsätt oljorna, lite i taget, i en fin stråla. Vispa under tiden till en fast majonnäs. Blanda ner crème fraiche.
    3. Skala det hårdkokta ägget och finhacka det. Blanda ner hårdkokt ägg, persilja och cornichoner i majonnäsen.
    4. Dela fiskfilén i fyra lika stora bitar och lägg upp på tallrikar. Portionera upp hälften av remouladsåsen ovanpå, garnera med citronklyftor och servera med resten av såsen bredvid.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben