Kurdisk lammgryta med bönor

Serverar: 4 portioner

Enkel och god gryta. Servera med ris som legat i blött i saltat vatten ca 15 - 20 min och som sedan får kokas i buljong blir ett mycket godare ris då.

Ingredienser

  • 1,5 kg mangold
  • 250 g lammfärs, eller finhackat lammkött
  • 150 g vita bönor eller ögonbönor
  • 1 lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapuré
  • 2 g paprikapulver
  • 1dl olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blöttlägg bönorna i minst en timme i kallt vatten. Låt rinna av, lägg i dem i en gruta med kokande vatten och låt koka i 35-40 min.
    2. Skölj mangolden skär bort stjälkarna och skär bladen i fina strimlor.
    3. Skala löken och finhacka. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet på alla sidor i ca 5 min. Tillsätt löken och fräs i 20 min under omrörning.
    4. Tillsätt tomat och paprikapurén. Salta och peppra. Fräs på stark värme några min under omrörning. Tillsätt de kokta och avrunna bönorna och lått puttra i ytterligare 5-10 min. Tillsätt mangold, paprikapulver och 2 dl vatten och låt grytan puttra i ytterligare 5 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben