Enkel och god gryta. Servera med ris som legat i blött i saltat vatten ca 15 - 20 min och som sedan får kokas i buljong blir ett mycket godare ris då.
Ingredienser
1,5 kg mangold
250 g lammfärs, eller finhackat lammkött
150 g vita bönor eller ögonbönor
1 lök
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapuré
2 g paprikapulver
1dl olja
Salt
Peppar
Instruktioner
Blöttlägg bönorna i minst en timme i kallt vatten. Låt rinna av, lägg i dem i en gruta med kokande vatten och låt koka i 35-40 min.
Skölj mangolden skär bort stjälkarna och skär bladen i fina strimlor.
Skala löken och finhacka. Hetta upp oljan i en gryta och bryn köttet på alla sidor i ca 5 min. Tillsätt löken och fräs i 20 min under omrörning.
Tillsätt tomat och paprikapurén. Salta och peppra. Fräs på stark värme några min under omrörning.
Tillsätt de kokta och avrunna bönorna och lått puttra i ytterligare 5-10 min. Tillsätt mangold, paprikapulver och 2 dl vatten och låt grytan puttra i ytterligare 5 min.