Kyckling cordon bleu med fransk matvetesallad

Serverar: 4 portioner

Frasiga, fyllda kycklingschnitzlar som serveras med fräsch matvetesallad med fransk touch.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 600g
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 4 skivor rökt skinka
  • 4 ostskivor, helst emmentaler
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2-3 msk smör till stekning
  • Matvetesallad
  • 1 burk kokt matvete, ca 410g
  • 2 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk kapris
  • ½ dl finhackad persilja
  • 2 msk vinäger
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär ett snitt nästan rakt igenom och längsmed kycklingfiléerna. Vik upp och pensla med senap. Lägg i skinka och ost. Salta och peppra och lägg ihop.
    2. Sätt ugnen på 120 grader.
    3. Pudra mjöl över kycklingfiléerna. Pensla dem sedan med uppvispat ägg och vänd dem i ströbröd. Stek kycklingen gyllenbrun i smör på medelvärme. Efterstek i ugnen ca 10 minuter.
    4. Skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda matvete med tomat, rödlök, kapris och finhackad persilja i en skål. Blanda vinäger och olivolja och vänd ner det i salladen. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera kycklingen delad på diagonalen tillsammans med matvetesalladen och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben