Kyckling curry med cashewnötter och mandel

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

från kokboken-Frestande kycklingrätter.

Ingredienser

  • 1 dl olja
  • 3 stora finhackade lökar
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 3 tsk finhackad färsk ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 burk tomater
  • 1,2 kg kycklingbitar utan skinn
  • 1 msk finhackad mynta
  • 1 1/4 dl naturell yoghurt
  • 1 /4 osaltade cashewnötter
  • 1 1/4 dl grovhackad mandel
  • Instruktioner

    1. 1. värm oljan i en stor gryta. Tillsätt lök, stek den gyllenbrun. Tillsätt vitlök och ingefära. Låt puttra i 2 minuter. 2 .tillsätt garam masala, koriander och gurkmeja. Rör oavbrutet på värmen i 2 minuter. 3. Rör i en hel tomatburk, tillsätt kycklingbitar och mynta. Koka på låg värme i ca 45 minuter eller tills kycklingen är klar. Rör om då och då för att det inte ska fastna i botten. Häll i lite vatten om det ändå skulle börja fastna. 4. Rör i yoghurt och nötter. Servera rätten garnerad med koriander.
    2. Tips: Gör din egen garam masala genom att torr-rosta koriander, kummin och kardemummafrön, svartpepparkorn och en hel kanel var för sig tills de släpper ifrån sig sin doft. Mal dem fint i mixer och förbara i lufttät behållare. Håller i många månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben