Kyckling eller fläskkött med kokos och curry

Mmmm... Ganska stark gryta.

Ingredienser

  • 2 tsk grön currypasta
  • 1 msk olja
  • 800 g kyckling eller fläskkött, strimlat
  • 4 1/2 dl kokosnötsgrädde
  • 1 msk ljus soja
  • 1 aubergine, tärnad
  • 4 st röda chilifrukter, grovt hackade
  • 5 st bergamottblad, kan uteslutas
  • 10 st basilikablad
  • Instruktioner

    1. Stek currypastan i oljan. Tillsätt hälften av kokosgrädden. När blandningen börjar avge arom så tillsätt köttet. Häll gradvis i resten av kokosgrädden under omrörning sjud ca 30 min till köttet är färdigt. Tillsätt soja, auberginer och låt sjuda upp. Rör ner chili bergamott och basilika.
    2. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben