Kyckling i chili

Serverar: 4 portioner

Mör kyckling i en het marinad - en sammansättning som harmoniserar perfekt. Ett spännande recept som måste provas!

Ingredienser

  • 4 kycklinglår
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Marinad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Ta bort stjälk och kärnor från chilifrukterna och skölj av dem under rinnande kallt vatten. Hacka dem fint. Tvätta händerna efteråt.
    2. Dela kycklinglåren i två delar längs leden. Lägg kycklingdelarna i en grund form. Blanda vitlök, schalottenlök och chili med resten av ingredienserna i marinaden. Pensla kycklingbitarna med marinaden, täck över med plastfolie och ställ in i kylen i 2-3 timmar.
    3. Värm upp oljan i en stekpanna. Salta kycklingbitarna, ta upp dem ur marinaden och bryn dem kraftigt. Häll över överbliven marinad och låt kycklingdelarna stekas färdiga, övertäckta på svag värme i ca 25-30 minuter. Vänd dem en gång. Servera kycklingen tillsammans med tacos eller vitt osötat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Chili
    Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att re...

    Påskmaten
    Så är påsken här igen. Visserligen är den ganska sen i år, men så hinn...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben