Kyckling i kokosmjölk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Recept på kyckling i kokosmjölk. En variant på kycklinggryta på thaivis med kycklingfilé, kokosmjölk, röd curry och grönsaker. Servera kycklinggrytan med thairis eller äggnudlar.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 burk, ca 400 g, mini-majs
  • 125 g frysta haricots verts
  • 200 g bambuskott, skurna på längden
  • 1 tsk jordnöts- eller matolja
  • 1/2-1 msk currypasta, röd
  • 1 burk, ca 400 ml, kokosmjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1-2 msk asiatisk fisksås
  • Instruktioner

    1. Förbered tillbehör som att sätta på ris. Vill du ha nudlar till så kan du koka dem efter du kokt kycklinggrytan.
    2. Skär kycklingen i lagom 2x2 cm stora bitar. Dela majsen på längden. Dela tinade haricots verts på mitten.
    3. Häll olja i en stor stekpanna, stekgryta eller wokpanna Fräs först kycklingbitarna en stund så att de får färg. Tillsätt currypastan, kokosmjölken, socker och fisksås. Koka någon minut. Tillsätt grönsakerna som majs, haricots verts och bambuskott. Låt koka någon minut till.
    4. Smaka av med salt och ev. mer currypasta. Servera kyckling i kokosmjölk med ris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Super_Mario 28 juni 2009

    Jattegott :) La till purjo champinjoner och paprika i receptet annars foljde jag det till punkt och pricka och resultatet blev mycket lyckat :) Tack!

    HaltFingal 16 september 2010

    asgott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben