Kyckling i ugn

Superlätt! Kycklingen blir alltid lika saftig.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 6 dl matlagningsgrädde
  • 3-4 msk chilisås
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 tsk vitpeppar
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smöra en ugnssäker form, lägg i kycklingfiléerna och krydda med vitpeppar och salt.
    2. Stek kycklingfiléerna i ugnen ca 150 grader, vänd efter ca 10-15 min och krydda även den sidan med vitpeppar och salt.
    3. Häll upp matlagningsgrädde i en kastrull, smaksätt med färsk basilika och chilisås. Koka upp och häll över kycklingen när den är genomstekt. Låt stå ca 10 min i ugnen.
    4. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Fridawestberg 8 april 2010

    Hur länge ska kycklingen vara i ugnen, efter hur lång tid ungefär ska den vara i ugnen innan man häller på chilisåsen och grädden?

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben