Kyckling i vin med tomater och oliver

Serverar: 4 portioner

gott och lätt att laga

Ingredienser

  • 4 - 5 kycklingfiléer
  • 2 gula lökar
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 dl vitt torrt vin
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk oregano
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt
  • peppar efter smak
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken i grova bitar Skär filéerna i ca 1 cm tjocka strimlor Bryn lök och filéer Pressa i vitlöken Tillsätt tomater, vatten, vin, oliver, lagerblad, och oregano. Smula i buljongtärningen och smaka av med salt och peppar. Låt puttra på spisen ca 20-30 minuter. Strö över persilja och servera Gott med kokt potatis till och sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Paëlla
    Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben