En mycket enkel rätt som är supergod och smal. Går snabbt och laga och innehåller få ingredienser! Kan serveras med ris eller potatismos och gärna en liten sallad. Ca 270 kcal/ portion.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 gul lök, i klyftor
2 äpplen, gärna Cox Orange, skalade, urkärnade och i klyftor
3 dl torr äppelcider
1½ dl hönsbuljong
Smör eller rapsolja att steka i
Svartpeppar
Salt
Ev lite redning, majsmjöl
Instruktioner
Värm fettet i en traktörpanna och stek kycklingfiléerna ca 3-4 minuter på var sida tills de är lite gyllenbruna. Strö svartpeppar på kycklingen.Ta av dem och ställ dem åt sidan. Sänk temperaturen i stekpannan och stek löken i ca 2-3 minuter till den fått lite färg.
Blanda ned äppelklyftorna nu med hög värme på spisen. Stek i ca 5 minuter eller tills de fått en fin stekyta.
Häll över cidern (fortsatt hög värme på spisen) och låt den koka in ett par minuter. Tillsätt buljongen och rör ordentligt så att det som eventuellt har fastnat i pannan lösgörs. Skruva nu ned värmen.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan, täck med lock och låt puttra i 8-9 minuter. Jag tycker att såsen blir lite tunn och reder den därför med lite majsmjöl (sätt 1 msk majsmjöl i lite kallt vatten och rör ned i pannan så klumpar det inte). Smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt (jag brukar sällan behöva salt i den här rätten).