Kyckling med äpple, rotfrukter och äppelsås

Serverar: 4 portioner

En varmrätt med kyckling som huvudingrediens vilken får sällskap av äpplen och rotfrukter vid servering.

Ingredienser

  • Äpple och rotfrukter
  • 1 syrligt svenskt äpple
  • 1 morot
  • 1 kålrot
  • Kyckling
  • 1 kyckling delad i 8 bitar
  • Smör till bryning
  • Salt
  • Peppar
  • Äppelsås
  • 1 dl socker
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 1 dl vatten
  • 1 msk maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Äpple och rotfrukter: Skala äpplet och rotfrukterna och skär dem i jämna fyrkanter. Lägg äppelbitarna i vatten för att de inte ska bli bruna, gärna citronvatten.
    2. Blanchera rotfrukterna; koka dem hastigt. Häll av vattnet och kyl dem snabbt, så behåller de färgen.
    3. Kyckling: Bryn kycklingbitarna i smör. Krydda med salt och peppar. Värm ugnen till 180º och stek i cirka 20 minuter. Tag ut dem och låt dem vila en stund innan de skärs upp. Lägg dem däremot inte i folie, för då blir skinnet trist.
    4. Hetta upp rotfrukterna i smör i en panna och rör om. Lägg i äppelbitarna sist, så att de inte förlorar sitt tuggmotstånd. Lägg upp kycklingbitar och rotfrukter på tallriken och ringla äppelsåsen över.
    5. Äppelsås: Smält sockret långsamt i en vid panna tills det börjar karamelliseras. Tillsätt juice och vatten. Koka ihop något och red av med maizena. Äppelsåsen kan serveras varm eller kall.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben