Kyckling med salvia och citron

Serverar: 4 portioner

Jättegod och lite annorlunda kycklingrätt. Inte så onyttig heller.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad
  • 2 tsk salvia
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 4 tomater
  • 1 dl vitt vin (går med matlagningsvin också)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Marinera kycklingen en timme i salvia, pressad vitlök, pressad citron, olivolja, salt och peppar. Stek kycklingen med marinad och allt i en stekpanna. Lägg fileerna åt sidan när dom är genomstekta.
    2. Klyfta tomaterna och stek dom i marinaden från kycklingen. Häll på vinet och låt tomaterna puttra till dom är nästan mjuka. Salta och peppra. Häll tomatsåsen över kycklingen.
    3. Vi har ätit både klyftpotatis och ris till. Båda var gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben