Kyckling med svamp i foliepaket

Serverar: 4 portioner

Laga i folie- utan extra fett. Det är ett sätt att tänka hjärtvänligt i tillagningen och ett sätt att spara på disk.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Olivolja till stekning
  • 400 g skogschampinjoner eller blandsvamp
  • 3-4 schalottenlökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk timjan
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • 12-14 körsbärstomater
  • Tillbehör
  • Ris, pasta eller potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem runt om i olja, ta upp och lägg dem på 4 bitar folie.
    3. Putsa och dela svampen i bitar och skala och halvera lökarna. Skala och strimla vitlöksklyftorna.
    4. Fräs svamp, lök och vitlök i olja i pannan tills svampen är lätt brynt. Häll på vitt vin och blanda i örtkryddor. Koka upp, krydda med salt och peppar och blanda i halverade körsbärstomater. Sjud 2-3 minuter.
    5. Fördela lök- och svampblandningen över kycklingfiléerna och slut till paketen väl. Lägg dem på en het plåt mitt i ugnen och stek ca 25 minuter.
    6. Servera kycklingpaketen med ris, pasta eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben