Kyckling med thailändsk basilika

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott och ganska starkt.

Ingredienser

  • 60 ml jordnötsolja eller annan olja
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad lök
  • 2 färska gröna chilifrukter- urkärnade och finhackade
  • 1 msk brun farin
  • 500 g kycklingfilé skuren i bitar
  • 2 mediumstora röda paprikor i tunna strimlor
  • Broccoli buketter
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk soya
  • Färska thaibasilikablad
  • Instruktioner

    1. Börja med att woka lök, vitlök och chili tills löken blivit lite mjuk. Tillsätt sockret, när sockret löst upp sig tillägger man kycklingen.
    2. Stek kycklingen tills den fått färg. Då tillsätter man paprika och broccoli.
    3. När grönsakerna och kycklingen börjar bli färdig lagat tillsätter man soya, fisksås och basilikabladen.
    4. Serveras med jasminris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben