Kyckling med whiskyräkor och curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lättlagad

Ingredienser

  • 200 g grillad kyckling eller stekt strimlad kycklingfilé
  • 500 g oskalade räkor
  • 4 bananer
  • 1-2 dl jordnötter
  • 3-4 dl vispgrädde
  • ½ dl whisky
  • 1 dl vatten
  • 1 msk stark curry
  • ½ msk mjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Lägg skalen i en panna och låt koka upp med vatten och whiskey i ca 10 minuter. Sila av i ren kastrull. Tillsätt mjöl, grädde och kryddor och låt koka upp tillsammans med kycklingbitarna och jordnötterna.
    2. Räkor och bananer (skurna i bitar) läggs ner precis innan man tar kastrullen från spisen. Serveras med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben