Kyckling- och chévrelasagne med sparris och äpple

Serverar: 4 portioner

Kyckling i ny tappning. Saftigt, fräscht och nytänkande.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 röda äpplen
  • 400 g kycklingfärs
  • 4 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 200 g lasagneplattor
  • 150 g getost av chévretyp
  • 250 g grön sparris
  • Servering
  • Råkostsallad
  • Knäckebröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka äpplena. Bryn kycklingfärsen i 1 msk smör i en stekpanna. Rör i lök, äpple och tomatpuré. Låt allt fräsa ca 2 minuter. Tillsätt krossade tomater, timjan, salt och peppar. Låt röran koka på svag värme ca 5 minuter.
    3. Smält resterande smör i en kastrull. Ta från värmen och rör ut mjölet. Späd med mjölken lite i taget under vispning. Koka upp och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
    4. Varva bechamelsås, färsröra och lasagneplattor i en smord ugnssäker form ca 20x30 cm. Börja och avsluta med ett tunt lager bechamelsås. Smula getosten ovanpå såsen och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
    5. Skär undertiden bort den nedre, torra delen på sparrisen. Koka sparrisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och skär i mindre bitar. Toppa lasagnen med sparrisbitarna när ca 5 minuter av tillagningstiden återstår.
    6. Servera kyckling- och chévrelasagnen med en råkostsallad och ett gott knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben