Kyckling- och räk wok

Serverar: 4 portioner

En härlig wok med många smaker som gifter sig med varandra.

Ingredienser

  • 4 dl jasminris
  • Olja
  • 1 burk räkor i lake (360 g) eller 200 g frysta skalade
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 påse frysta wokgrönsaker
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1-2 msk ljus maizenaredning
  • Salt
  • Peppar
  • Några droppar tabasco (frivilligt)
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Grovhacka kycklingköttet och ha i det i woken med olja. Woka så kycklingen är färdig. Ta bort kycklingen Woka grönsakerna med olja. Vänd ner kycklingen. Häll på kycklingfond, chilisås, vatten och maizena redning. Låt koka i ca 1 minut. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Vänd ner räkorna. Servera med riset.
    2. Går bra i vanligt stekpanna om man inte har wokpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Geckick 6 februari 2011

    Jättegott och enkelt! Klar femma!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben