Kyckling och svamp risottosoppa

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegod och nyttig risottorätt! Bara 332 kalorier per portion. Har förstås alltid blivit mer som en risotto än soppa när jag har lagat den, men jag har översatt original receptet !

Ingredienser

  • 2 tsk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 300 g risotto ris
  • 200 ml torrt vitt vin
  • 2 liter kyckling buljong
  • 200 g bruna champinjoner, avtorkade och skivade
  • 1 msk crème fraiche (med låg fetthalt, 50%)
  • 1 msk slätbladig persilja, finchackad
  • 20 g parmesan farsk ost, riven
  • 1 kokt kycklingbröstfile, utan skinn, strimlad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm hälften av oljan i en gryta och stek lök och vitlök över låg värme i 5 minuter tills den ar mjuk. Tillsätt riset och stek i ytterligare en minut, rör så att riset täcks av oljan.
    2. Häll i vinet och rör tills det absorberats helt. Häll över buljongen och låt koka upp. Justera värmen och låt sjuda i 15 minuter eller tills riset är kokt (soppan blir nästan godare om riset är mer kokt än då man gor vanlig risotto). Soppan är ganska rinnande, men fylls ut när alla de andra ingredienserna har blandats i.
    3. Värm under tiden en stor stekpanna och stek svampen i den återstående tsp av olivolja i 5 minuter eller tills de är gyllenbruna.
    4. Koka klart risotton. Rör i creme fraiche, persilja, parmesan, kyckling och svamp. Salta och peppra efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben