Kycklingbiff med löksås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett snabbare sätt att göra biffar är att göra en enda stor biff på en plåt i ugnen och sedan skära upp den i bitar efteråt. Man kan även lägga färsen i en avlång sockerkaksform, men då tar det lite längre tid.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • ½ dl ströbröd
  • 1 msk olivolja
  • 3 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 400 g kycklingfärs
  • 140 g bacon
  • 1 gurka
  • 1 msk smör
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 ½ tsk grönsaksbuljongpulver (alt. 1,25 tärning)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Koka potatis. Blanda ströbröd, ½ dl vatten och olivolja i en stor bunke. Riv 1 gul lök och skär paprika i tunna ringar. Blanda ner löken, pressad vitlök, oregano, paprikapulver, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och kycklingfärs i bunken med ströbröd. Tryck ut färsen till en cirkel, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper och fördela paprikaringarna och bacon på toppen. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Skär gurka i stavar. Hacka 2 gula lökar och fräs med smör i en kastrull på medelvärme i 5 minuter. Tillsätt 2 ½ dl vatten, soja, buljong, vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Vispa ut maizena i 1 msk vatten och tillsätt i såsen. Rör om under uppkokningen och låt puttra i 3 minuter. Skär upp kycklingbiffen i tårtbitar och servera med löksåsen, potatisen och gurkstavarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben