Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Ett snabbare sätt att göra biffar är att göra en enda stor biff på en plåt i ugnen och sedan skära upp den i bitar efteråt. Man kan även lägga färsen i en avlång sockerkaksform, men då tar det lite längre tid.
Sätt ugnen på 200°. Koka potatis. Blanda ströbröd, ½ dl vatten och olivolja i en stor bunke. Riv 1 gul lök och skär paprika i tunna ringar. Blanda ner löken, pressad vitlök, oregano, paprikapulver, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och kycklingfärs i bunken med ströbröd. Tryck ut färsen till en cirkel, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper och fördela paprikaringarna och bacon på toppen. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Skär gurka i stavar. Hacka 2 gula lökar och fräs med smör i en kastrull på medelvärme i 5 minuter. Tillsätt 2 ½ dl vatten, soja, buljong, vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Vispa ut maizena i 1 msk vatten och tillsätt i såsen. Rör om under uppkokningen och låt puttra i 3 minuter. Skär upp kycklingbiffen i tårtbitar och servera med löksåsen, potatisen och gurkstavarna.