Kycklingbiffar med bulgursallad och avokadokräm

Serverar: 4 portioner

Saftiga kycklingbiffar med en härlig grön avokadoröra.

Ingredienser

  • 1 grönsakasbuljongtärning
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk créme fraiche
  • 1 kruka koriander
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja
  • Lite flytande margarin
  • 2 avokador
  • saften av ½ citron
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • Tillbehör
  • 4 portioner bulgur
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Lägg kycklingfärsen i en skål, tillsätt ägg, créme fraiche, hackad färsk koriander, salt och peppar. Forma färsen till 8 platta biffar och stek i rapsolja och lite flytande margarin tills ytan är gyllenbrun och det hela är genomstekt.
    2. Mosa avokadorna med en gaffel och blanda ner citronsaften, smaka av med salt och peppar. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna Servera rätten med rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben