Kycklingburgare med chilimajonnäs

Serverar: 4 portioner

Kycklingfärs är en bekväm produkt som du hittar i köttdisken.

Ingredienser

  • 2+4 skivor bacon
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 msk strimlad persilja
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • Tillbehör
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk sweet chilisås
  • 4 hamburgerbröd
  • ½ liten rödlök i skivor
  • 1 tomat i skivor
  • 25 g rucola
  • Instruktioner

    1. Finhacka 2 baconskivor. Blanda färsen med bacon, ägg, salt och persilja. Dela färsen i fyra delar och forma den till en burgare på vattensköljd bräda. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Stek burgarna på medelvärme tills de fått fin färg, 2-3 minuter per sida. Efterstek under lock 3-5 minuter.
    2. Stek resten av baconskivorna knapriga. låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda majonnäs och chilisås. Grilla hamburgerbröden så att de får fin färg.
    3. Lägg burgarna i hamburgerbröden och toppa med chilimajonnäs, bacon, lök och tomatskivor och rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben