Kycklingburgare med fruktspett

Serverar: 6 portioner

Hemmagjorda kycyklingburgare smakar alltid godast. Här får den en sötma av söta fruktspett.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ röd chili
  • Skal och saft av 1 lime
  • 4 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ca 500 g blandade frukter till spett t ex melon, apelsin, vindruvor
  • 1 gurka
  • Tillbehör
  • 6 hamburgerbröd eller ciabatta
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 160 grader.
    2. Mal kycklingen till färs. Mixa morötter, fänkål och rödlök i en matberedare. Hacka chili och vitlök fint. Tänk på att inte få med några frön från chilin.
    3. Riv skalet av limefrukten och pressa ur saften. Blanda ner allt i kycklingfärsen. Tillsätt eventuellt lite vatten så att smeten blir lagom lös. Salta och peppra.
    4. Forma färsen till 6 biffar. Bryn biffarna i en stekpanna med smör ca 3 minuter per sida. Baka färdigt i ugnen tills en innetemperatur på ca 60 grader, 15-20 minuter.
    5. Tärna frukterna och trä upp på ett grillspett. Skiva gurkan på längden och lägg i en skål. Salta lätt och låt dra i ca 10 minuter. Skölj i kallt vatten och servera tillsammans med burgarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben