Kycklingcurry

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

En värmande god kycklinggryta.

Ingredienser

  • 1 stor kyckling
  • Salt
  • Peppar
  • 1 rödlök
  • 2 - 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk grön currypasta
  • 1 liten bit färsk hackad ingefära
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 dl mjölk
  • 1 burk bambuskott, 400 g
  • 3 potatisar
  • 2 msk ostronsås
  • 2 dl djupfrysta ärtor
  • Instruktioner

    Tina kycklingen om den är djupfryst. Dela den i portionsbitar. Bryn dem i lite matfett runtom. Lägg över köttet i en gryta. Salta och peppra lätt. Skala löken och skiva den tunt. Låt den fräsa i lite matfett tills den är mjuk och glansig. Lägg över den i grytan. Tillsätt currypasta, pressad vitlök och hackad ingefära i grytan. Späd med kokosmjölk och mjölk. Låt det koka upp. Låt bambuskotten rinna av. Skala potatisen och tärna den. Lägg ner bambuskott och potatis i grytan. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 1 ½ timme. Smaka av såsen med ostronsås. Bjud grytan rykande het med nykokt ris och ättiksgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben