Kycklingcurry fran Mauritius

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept av Catherine Schuck, som förespråkar GI dieten. Grytan är jättegod och smakrik (stark om jag inte minns fel). Köttet blir verkligen mört och maken frågade "Ar det verkligen kyckling?"

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfile
  • 1 purjolök
  • 1 grön paprika
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 tsk franska örter, frysta eller torkade
  • 2 krossade citrongräs
  • 2 msk japansk soya
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk curry
  • 1/2 dl Coleman's senapspulver
  • 1/2 dl Worchester sås
  • 2 dl vatten
  • 1 dl kokosmjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i munsbitar. Skölj och strimla paprika och purjolök. Fräs tillsammans i olja utan att purjon bränner fast. Tillsätt franska örter, soja och krossade tomater. Krossa citrongräsen och lägg i dem. Rör samman övriga ingredienser tillsammans med vatten till en tjock smet och rör ner det i kycklinggrytan. Täck med lock och låt alltsammans puttra på svag värme i en timme. Mot slutet av koktiden, tillsätts kokosmjölken. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och koriander. Servera gärna på stora pak choi-blad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mikkos40 12 augusti 2008

    Den här måste jag bara smaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben