Kycklingcurry med picklad rödlök

Serverar: 4 portioner

Saftig kyckling som får sällskap av rotsaker, äpple och en god currysås. Den picklade rödlöken till är pricken över i:et.

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 3 skivade morötter
  • 15 cm strimlad purjolök
  • 1 tärnat äpple
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grädde
  • Picklad rödlök
  • ½ dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1½ dl vatten
  • 2 skivade rödlökar
  • Servering
  • 4 portioner ris
  • Instruktioner

    1. Picklad rödlök: Blanda ättika, socker och vatten, rör tills sockret löst sig. lägg i skivade rödlökar och låt stå i ca 30 minuter.
    2. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen runt om. Tillsätt morot, purjolök, äpple och curry. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Pudra över mjöl och tillsätt vatten, buljongtärning och salt. Koka upp och sjud ca 10 minuter. Tillsätt grädde och koka upp igen.
    3. Servera curryn med kokt ris och picklad rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben