Kycklingfilé Diana

Serverar: 4 portioner

En jättefräsch och god sommarrätt, en grön upplevelse i både smak och utseende. Såsen gör du på bl.a. vårlök och en skvätt konjak.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • 4 vårlökar eller 1 purjolök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1,5 dl vatten + 2 msk kycklingfond
  • 1 msk konjak eller äppeljuice
  • 1,5 tsk potatismjöl
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk råpressad citron
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en teflonpanna och bryn kycklingfiléerna gyllenbruna på båda sidor. Täck över och tillaga tills köttsaften är genomskinlig, ca 10-12 minuter.
    2. Grovhacka löken och kör den tillsammans med persilja, vatten, kycklingfond, konjak eller äppeljuice, potatismjöl, senap och salt i en mixer till en fin puré.
    3. Häll purén i en kastrull och koka upp under omrörning tills den har tjocknat. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt citronsaften.
    4. Lägg upp kycklingfiléerna på ett serveringsfat, häll över såsen och servera genast.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben