Kycklingfilé från Karibien

Serverar: 4 portioner

En helt underbar festrätt som de flesta gillar. Om man tycker om curry.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer som du skär i skivor
  • 2 gula lökar
  • 4-5 dl cocosmjölk
  • Flytande kyckling buljong, prova dig fram
  • Flytande honung, prova dig fram
  • 2 msk curry , vanlig
  • Salt
  • Peppar
  • Soja
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Häll olja i pannan så det täcker hela botten. Tillsätt curryn och låt lösas upp i oljan Bryn löken mjuk och lägg sedan över till en annan skål Bryn kycklingen så den får lite färg Lägg tillbaka löken i pannan i hop med kycklingen och låt stå med lock på svag värme under tiden du gör såsen.
    2. Sås: Häll lite olja i en kastrull. Tillsätt lite curry och soja för färgens skull. Häll i cocosmjölk, honung, kycklingbuljong och låt koka upp. Fr lite tjockare sås, sprid över lite idealmjöl. Lt gärna såsen stå och puttra ett tag. Serveras till en potatisgratäng och grönsallad Lycka till.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben