Kycklingfilé i chili-tomatsås

Serverar: 4 portioner

Ett enkelt recept med olivolja, schalottenlök och chili, men den smakkombinationen gör att kycklingrätten blir god och intressant. Låt filéerna sjuda i tomatsåsen, så behåller de sin saftighet.

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk mald chilipeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja
  • Tillbehör
  • Pasta
  • Parmesan
  • Instruktioner

    1. Finhacka schalottenlöken. Fräs den i några minuter i olivoljan. Strö över chilipeppar och timjan. Blanda i krossad tomat och smulad hönsbuljong. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
    2. Lägg i kycklingfiléerna. Fortsätt sjuda under lock tills filéerna är genomkokta, 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.
    3. Servera tomatkycklingen med nykokt pasta och rikligt med färskriven parmesan.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben