Kycklingfilé i chili-tomatsås
Ett enkelt recept med olivolja, schalottenlök och chili, men den smakkombinationen gör att kycklingrätten blir god och intressant. Låt filéerna sjuda i tomatsåsen, så behåller de sin saftighet.
Ingredienser
2 schalottenlökar
1 tsk olivolja
½ tsk mald chilipeppar
1 tsk timjan
2 burkar krossade tomater à 400 g
1 hönsbuljongtärning
4 kycklingfiléer
Salt
Peppar
Persilja
Tillbehör
Pasta
Parmesan
Instruktioner
- Finhacka schalottenlöken. Fräs den i några minuter i olivoljan. Strö över chilipeppar och timjan. Blanda i krossad tomat och smulad hönsbuljong.
Koka upp och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
- Lägg i kycklingfiléerna. Fortsätt sjuda under lock tills filéerna är genomkokta, 10-15 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja.
- Servera tomatkycklingen med nykokt pasta och rikligt med färskriven parmesan.
Liknande recept
Kommentarer (0)