Kycklingfilé i créme frâichesås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

En av pojkvännens favoriter :)

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 4 dl creme fraiche, lätt
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk dijonsenap (OBS! smaka dig fram)
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 pkt bacon
  • Riven ost
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna (ej helt genomstekta, utan så att de får lite färg). Salta och peppra.
    2. Smöra en ugnsfast form och lägg filéerna i den. Blanda såsingredienserna (smula buljongtärningarna så gott det går).
    3. Stek bacon och klippt dem över filéerna. Häll såsen över filéer och bacon.
    4. Strö över osten. Sätt in i mitten av ugnen i 225 grader i 15 minuter.
    5. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    KarolinaO 18 mars 2008

    Du verkar vara duktig på att laga mat. Tänkte på såsingredienserna, du skrev att smula buljongtärningen så gått det går. Ett tips, använd kyckling fond istället. Hälsingar KarolinaO

    AnnaCarin03 30 januari 2009

    Min kille tyckte också det var jättegott =) Jag också förstås, detta kommer jag laga fler gånger, lättlagat och smakfullt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben