Kycklingfilé i färgglad citronsås

Serverar: 4 portioner

Jag delar kycklingfiléerna i tre bitar och bryner dom lätt, innan jag sätter ner dom i såsen och låter dom sjuda.

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfiléer
  • 1 påse blandade grönsaker, ca 250 g
  • Sås
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl hönsbuljong, av tärning
  • 6 vitpepparkorn
  • 6 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • Extra redning
  • 1 äggula
  • 1/2 dl grädde
  • Pressad citron efter smak
  • Instruktioner

    1. Smält fettet till såsen, rör i mjölet och späd med buljong. Tillsätt pepparkorn, lagerblad och citronskal.
    2. Lägg ner kycklingfiléerna i såsen och sjud under lock på svag värme, ca 15 minuter. Efter ca 10 minuter läggs grönsakerna ner. Ta upp filéerna och håll dem varma.
    3. Vispa ihop äggula och grädde och red av såsen. Smaka av med citronsaft och eventuellt salt och peppar.
    4. Häll såsen över kycklingfiléerna och servera med kokt ris eller potatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Jennicken 14 november 2012

    Jättegott!! Tack för ett toppenrecept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben