Kycklingfilé i grönsås

Serverar: 4 portioner

Utsökt

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • Sås
  • 1 hackad gul lök
  • 25 g smör
  • 2-3 dl hönsbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Maizena ljus såsredning
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk soja
  • 1 dl hackad basilika, färsk eller fryst
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 1½ cm breda bitar. Salta och peppra dem lätt. Bryn bitarna i smör eller margarin. Ta upp dem.
    2. Sås: Låt löken bli lite glansig i smör på svag värme. Häll på hönsbuljong och grädde. Red av med maizenaredning för ljusa såser enligt anvisningarna på förpackningen. Krydda med senap, soja, basilika och lite salt och peppar.
    3. Lägg i kycklingköttet, låt allt koka tills köttet är färdigt, ca: 5-10 minuter.
    4. Servera kyckling och sås på en bädd av pasta.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben