Kycklingfilé i kokoscurry

Serverar: 4 portioner

Kyckling, curry och rotfrukter är jättegott tillsammans med pasta.

Ingredienser

  • 300 g kycklingfiléer
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 selleristjälk
  • 1 äpple
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 msk curry
  • 1–2 krm sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • 4 port nykokt pasta, t ex farfalle
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Bryn dem gyllene runtom i lite matfett. Salta och peppra dem. Ta upp köttet.
    2. Skala morot och lök. Tärna det ganska fint. Ansa och tärna sellerin. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Fräs äpple och grönsaker i lite matfett tillsammans med curry.
    3. Späd med buljongen och låt det koka ihop något. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka samman några minuter.
    4. Rör ner kycklingfiléerna och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och sambal oelek.
    5. Blanda kycklingsåsen med den nykokta pastan.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben