Kycklingfile i kokosgrädde (Bas)

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En bas för många möjligheter Till salladen - koka längre så grädden kokas in Till gratängen - lägg till mer grädde Till wooken - häll över grönsakerna

Ingredienser

  • 3 kycklingfilé
  • 125 ml kokosgrädde
  • 1 näve timjan
  • 1 vitlök
  • 1 bit ingefära
  • 2 msk tomatpure
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingen färdig i olivolja, salt&peppar
    2. Hacka vitlök, ingefära och timjan och lägg i en skål Tillsätt tomatpuré, salt&peppar, en skvätt olivolja och en skvätt vitvinsvinäger. Sist men inte minst tillsätter du kokosgrädden
    3. När kycklingen fåt lite färg sänker du värmen och häller över grädden , låt koka 10-30 min till önskad konsistens.
    4. Jag koka 30 min så grädden sjönk in i kycklingen för att sedan läggas över en sallad, detta smaka även gudomligt dagen efter på jobbet =)

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben