Kycklingfile i kokosgrädde (Bas)
En bas för många möjligheter
Till salladen - koka längre så grädden kokas in
Till gratängen - lägg till mer grädde
Till wooken - häll över grönsakerna
Ingredienser
3 kycklingfilé
125 ml kokosgrädde
1 näve timjan
1 vitlök
1 bit ingefära
2 msk tomatpure
olivolja
vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Instruktioner
- Stek kycklingen färdig i olivolja, salt&peppar
- Hacka vitlök, ingefära och timjan och lägg i en skål
Tillsätt tomatpuré, salt&peppar, en skvätt olivolja och en skvätt vitvinsvinäger.
Sist men inte minst tillsätter du kokosgrädden
- När kycklingen fåt lite färg sänker du värmen och häller över grädden , låt koka 10-30 min till önskad konsistens.
- Jag koka 30 min så grädden sjönk in i kycklingen för att sedan läggas över en sallad, detta smaka även gudomligt dagen efter på jobbet =)
Liknande recept
Kommentarer (0)