Kycklingfilé i limesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och lättlagat. Limefrukten kan bytas mot citron.

Ingredienser

  • 4 st helt tinade kycklingfiléer
  • 0.5 st limefrukt eller 0,25 citron
  • 50 gram smör eller smör/olja att steka i
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl varmt vatten
  • 0.5 hönsbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche, kokbar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • Att garnera med
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Instruktioner

    Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela filéerna på längden och stek dem ca 5 minuter på var sida. Lägg över dem i traktörpanna eller någon annan vid stekpanna. Vispa ihop varmt vatten, buljongtärning, soja, honung och crème fraiche och häll över kycklingen. Låt småputtra under lock 5-6 minuter. Garnera med persilja.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben