Kycklingfilé i senapssås

Serverar: 6 portioner

Enkelt gör du kycklingfilé i krämig senapssås. Tillbehören som serveras till sätter karaktär på hela rätten.

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé
  • Smör till stekning
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk söt och stark senap, t ex Graveleijs
  • Ca 2 msk japansk soja
  • Tillbehör
  • Kokt pressad potatis eller kokt ris
  • 5 små saltgurkor, hackade
  • 1 dl kapris
  • Dijonsenap
  • Haricots verts
  • Instruktioner

    1. Koka potatis eller ris.
    2. Skiva kycklingfiléerna i cm-tjocka skivor tvärsöver. Hetta upp smöret och bryn kycklingfilén på båda sidor i omgångar. Salta och peppra under tiden.
    3. Flytta sedan över bitarna till en traktörpanna. Skölj ur stekpannan med 2 dl vatten och häll det över kycklingen.
    4. Tillsätt créme fraiche, senapssorterna och soja. Koka 5-8 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av om det behövs med mer soja eller senap.
    5. Servera kycklingen med tillbehören.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben