Kycklingfilé i senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är en god senapssås som är lite extra kryddad. Fick detta recept av pappa. Han lagade ofta denna rätt när jag var yngre.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 msk vanlig senap
  • 5 msk stark senap
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem sedan i margarin.
    2. När kycklingfiléerna är genom stekta tar du upp dem ur stekpannan och lägger dem åt sidan ett tag. Sedan häller du i 5 dl vispgrädde i stekpanna och låter det värmas på medan du rör om.
    3. Tillsätt sedan senapen. måtten är ungefärliga, man får själv smaka av beroende på hur mycket senapssmak man vill ha i såsen. Efter man rört om senapssåsen en aning så lägger man ner kycklingbitarna igen. Låt såsen värmas upp ordentligt medan du rör om.
    4. Salta och peppra efter smak
    5. Till denna rätt kan man t.ex. äta strips eller ris.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben