Detta är en god senapssås som är lite extra kryddad.
Fick detta recept av pappa. Han lagade ofta denna rätt när jag var yngre.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
5 dl vispgrädde
5 msk vanlig senap
5 msk stark senap
Salt
Peppar
Margarin
Instruktioner
- Börja med att skära kycklingfiléerna i mindre bitar.
Stek dem sedan i margarin.
- När kycklingfiléerna är genom stekta tar du upp dem ur stekpannan och lägger dem åt sidan ett tag.
Sedan häller du i 5 dl vispgrädde i stekpanna och låter det värmas på medan du rör om.
- Tillsätt sedan senapen. måtten är ungefärliga, man får själv smaka av beroende på hur mycket senapssmak man vill ha i såsen. Efter man rört om senapssåsen en aning så lägger man ner kycklingbitarna igen. Låt såsen värmas upp ordentligt medan du rör om.
- Salta och peppra efter smak
- Till denna rätt kan man t.ex. äta strips eller ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)