Kycklingfilé i soja- och sesammarinad

Serverar: 12 portioner

Kycklingen marineras 2 dygn innan den steks. Den serveras med en stor blandad sallad.

Ingredienser

  • 2 kilo kycklingfilé
  • Marinad
  • 3 pressade klyftor vitlök
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 5 msk flytande honung
  • 1 msk Sambal Oelek
  • 1 1/2 dl japansk soja
  • 1 1/2 dl torr sherry
  • 3 msk sesamfrö
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • Till stekning
  • 2 msk sesamfrö
  • 1-2 tsk grillkrydda
  • Blandad sallad på fårost
  • 1 friséehuvud
  • 1 ekbladhuvud
  • 1 isbergshuvud
  • 1 roséhuvud
  • 1 rödlök i tunna klyftor
  • 1 skivad gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 ask cocktailtomater, halverade
  • 200 g svarta oliver
  • 200-400 g fetaost i tärningar
  • basilika till garnering
  • Instruktioner

    Blanda vitlök, ingefära, honung och sambal i en kastrull. Vispa ner soja och sherry. Smula ner buljongtärningen och tillsätt sesamfrö. Låt koka 5 min, sedan kallna. Lägg kycklingfiléerna i dubbla plastpåsar. Häll på den kalla marinaden och låt marinera 1-2 dygn i kylen.Sätt ugnen på 200 grader. Lyft upp filéerna ur marinaden och låt dem rinna av. Lägg filéerna i en långpanna, strö över sesamfrö och grillkrydda och stek i mitten av ugnen ca 20 min. Låt dem kallna på plåten. Skär upp kycklingfiléerna och lägg dem på salladen. Blandad sallad med fårost: Skölj salladen väl och låt den rinna av. Dela salladssorterna i mindre bitar och blanda med resten av ingredienserna. Lägg på de stekta kycklingfiléerna. Garnera med basilika. Ringla en vinägrett av 1 dl olivolja, 1-2 msk vinäger, lite salt och peppar över salladen.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    tallasen 16 juni 2010

    Vi hade en fest för ca 80 pers förra helgen och alla berömde maten och många vill ha receptet. De få bitarna som blev över tog några av gästerna med sej hem för de ville bjuda de andra i familjen.Toppen! och tack för tipset=)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben