Kycklingfilé med apelsin- och grönpepparsås

Serverar: 4 portioner

Marinerad kycklingfilé med en god sås med apelsin och grönpeppar Tänk på att kycklingen ska ligga i marinad i minst 3 timmar först.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer à ca 125 g
  • Marinad
  • Rivet skal och saft av ½ apelsin
  • 1 tsk råsocker strö
  • 1 msk matolja
  • 1 msk soja
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 msk Touch of Taste kycklingfond eller veg buljong
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 1 msk grönpeppar i lag
  • ½ apelsin, rivet skal och pressad saft
  • 1 buljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Rör samman alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg i kycklingfiléerna och knyt till. Lägg påsen kallt i minst 3 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.
    3. Ta upp kycklingfiléerna och låt dem rinna av. Stek dem gyllene i inte alltför het stekpanna i lite matfett.
    4. Lägg köttet i eldfast form och stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
    5. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite smör i en kastrull.
    6. Tillsätt grönpeppar, saft av apelsinen och smulad buljongtärning. Späd med grädden och låt såsen koka ihop några minuter. Smaka av. Garnera med apelsin.
    7. Bjud kokt ris eller pressad potatis och gärna kokt salladslök till.
    8. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    mumsan 21 oktober 2015

    Jättegott! En smörig amerikansk chardonnay satt fint till :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben