Kycklingfilé med dragonpotatis och bearnaisesås.

Serverar: 4 portioner

Riktigt gott och vällagat, med enklare än någon kan ana.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kg jämnstor potatis
  • 2 msk Arla smör- & rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 dl Arla Köket riven Kvibille Svecia
  • 1 rödlök
  • 150 g haricots verts
  • 100 g körsbärstomater
  • Arla smör- & rapsolja
  • 3 dl Kelda Bearnaise Delight
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i tunna skivor men inte helt igenom. Lägg dem med den skivade sidan upp i en ugnssäker form. Blanda smör-& rapsolja med dragon och salt. Pensla potatisen med blandningen och stek den i mitten av ugnen ca 30 min. Bryn kycklingfiléerna i smör-&rapsolja, salta och peppra.. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in i ugnen. Strö osten över potatisen och tillaga den och kycklingen ytterligare 15 min. Skala löken och skär den i klyftor. Fräs lök och haricots verts i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomaterna delade i halvor, salta och peppra. Värm såsen under omrörning. Servera kycklingfiléerna med sås, dragonpotatis och grönsaker.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben