Kycklingfilé med gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

För alla kycklingälskare.

Ingredienser

  • 400 g pasta t.ex. tagliatelle
  • Lite olja
  • 4 kycklingfiléer
  • 3 tomater
  • 1 msk smör
  • 100 g gorgonzola
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl grädde
  • 1 dl hönsbuljong
  • Olivolja till stekningen
  • 1 l färsk spenat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • Färska örter
  • Servering
  • Kokt pasta
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lägg kycklingfiléerna i lite olja. Skär tomaterna i klyftor, ta bort kärnhus och skinn, tärna köttet. Smält smöret i en kastrull. Mosa ner osten och vitlöken i smöret. Häll på grädden och buljongen. Låt koka på svag värme i ca 10min. Salta och peppra. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs spenaten i ett par minuter, krydda med salt och peppar.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben