Kycklingfilé med höstpytt

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1 msk Arla smör&rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 l blandad färsk svamp
  • ca 300 g
  • 4 salladslökar, ca 50 g
  • 1 liten squash
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 dl frysta eller färska lingon
  • 2 1/2 dl Kelda svampsås
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingfiléerna i smör-&rapsolja., salta och peppra. Stek dem i ugnen ca 15 min. Skär svampen i bitar, strimla salladslöken och skär squashen i tärningar. Stek svampen i smör i en stekpanna ca 5 min, tillsätt squash och stek ytterligare 3 min. Blanda ner salladslöken och låt det bli varmt. Salta och peppra, strö över timjan och lingon. Värm såsen under omrörning. Servera kycklingen med såsen, pytten och vildris.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben