Kycklingfilé med julcouscous

Serverar: 4 portioner

Passa kycklingen noga när den penslats med honung. Honungen bränner lätt.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl vatten
  • 3 dl couscous
  • 1 ½ dl blandning av hackad torkad frukt och nötter
  • 2 dl créme fraiche, gärna med saffran och tomatsmak
  • Instruktioner

    1. Krydda och bryn filéerna i smör i en stekpanna. Sänk värmen, pensla med honung och stek ytterligare 5 min med lock. Häll i vattnet och låt det kopa in. Vänd filéerna några gånger under tiden. Kycklingen är klar vid 68 grader innertemperatur.
    2. Koka grynen enligt beskrivningen på paketet. ställ dem åt sidan för att svälla. Blanda ner torkad frukt och nötter.
    3. Hetta upp såsen, servera med kycklingen och couscousen.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben