Kycklingfilé med limesås

Serverar: 4 portioner

God festmat!! Alla som jag har bjudit på den här rätten frågar efter receptet!!

Ingredienser

  • ½ limefrukt
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • ½ hönsbujongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa saften ur limen.
    2. Stek kycklingfiléerna i smör, ca 5 min per sida, i en stekpanna. Salta och peppra.
    3. Lägg över filéerna i en traktörpanna och häll över limesaften och skalen.
    4. Vispa ihop vatten, buljongtärning, crème fraiche, soja och honung. Häll det i pannan.
    5. Koka under lock, på svag värme, 2-3 minuter.
    6. Garnera med persilja och servera med kokt ris och lättkokta grönsaker.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    MajaZoya 30 mars 2009

    Helt OK men hemma hos oss blev den ingen riktig favorit så den får en 3:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben