Kycklingfilé med mynta

Serverar: 4 portioner

Möra kycklingbröst och aromatisk mynta och milda kryddor. En lättlagad rätt som passar utmärkt på sommaren.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst à ca 125 g
  • ½ msk vetemjöl
  • 1 apelsin
  • ½ knippa färsk mynta
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk halvtorr sherry
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Torka av kycklingbröstet och vänd dem i mjölet.
    2. Halvera och pressa apelsinen. Skölj myntan och ta av bladen från stjälken och hacka dem fint. Sätt ugnen på 50 grader.
    3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingbrösten på medelvärme, ca 4 minuter på varje sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Salta och peppra och täck över kycklingbrösten. Sätt in dem i ugnen för att hålla dem varma.
    4. Häll sherry, hönsbuljong, apelsin- och citronsaft i stekpannan. Låt det koka ihop med stekskyn från kycklingen.
    5. Rör ner myntan i såsen och smaka av med salt och peppar. Ta ut kycklintgbrösten ur ugnen och lätt ner dem i såsen. Täck över med lock och låt sjuda ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben